Drømmen om et schapendoesoppdrett

Da vi hentet Saga fra Kennel Himlings i Piteå kjentes det som starten på det vi hadde drømt om så lenge. Vi visste at vi hadde fått en hund der oppdretteren hadde gjort et grundig, langvarig og målrettet avlsarbeid. Camilla Remahl  og familien hennes hadde startet den gode prosessen med å skape en trygg valp, nå var resten opp til oss!

Det handlet om sosialisering, gradvis inntrodusere trening, å ha en balanse mellom søvn, hvile og tilpassede utfordringer, om å bli kjent med sitt nye liv i en takt som valpen kunne håndtere. Vi måtte også bli kjent med den lille personligheten, og hun måtte bli kjent med oss.

Selvfølgelig feilet vi innimellom - det gjør man. Resultatet blei godt allikevel. Saga er blitt ei herlig jente med mange to- og firbente venner. Hun er med på nesten alt som skjer, og en selvskrevet gjest ved både fødselsdager og nabofester. Vi har vært så heldige som fikk en hund med så gode forutsetninger. Takk til Camilla og familien!

Så er tiden kommet til oss - vårt oppdrett. Vårt avlsarbeid. Det har innebært en loddrett læringskurve, men nå er resten opp til naturen. Vi kan bare passe på at Saga og magen har det bra. Vi har gjort så godt vi kan - Saga og Linus også 😉. 

Nyeste kommentarer

07.05 | 17:14

Sweet er virkelig veldig søt 🥰

04.05 | 21:16

Ingen kan förstå hur svårt det är att fota valpar förrän dom gjort ett försök 😅

24.04 | 19:12

Hun er virkelig ei fin mor ❤

21.04 | 16:51

Masse god bedring til Saga!❤ Det var jo leit at hun ble dårlig. Lykke til med valpepass i helga, Siri, og med kurs Thor

Del denne siden