16. apr, 2022

Valpene er kommet!

Vi var godt forberedt på at valpene kunne komme litt før termin, så da vi merket at Saga var urolig, peste og helt tydelig ikke hadde det så komfortabelt regnet vi med at det var fødselen som sto for dør. Vi hadde også målt temperaturen hennes den siste uken. Dette gjør man for å registrere et temperaturfall som indikerer at fødselen er nærstående. Når temperaturen igjen stiger vil pressriene starte. Natt til fredag styrte hun mye med graving, og vi hørte at hun pep litt innimellom. Utover fredagen økte uroen og pesingen på, og etter hvert kunne vi se at hun hadde pressrier.
Den første valpen brukte ganske lang tid på å komme ut, men når han først var født kom resten av valpene med 20-30 minutters mellomrom. Helt til den syvende. Da stoppet det helt opp! Saga selv virket tilfreds og rolig, både spiste og drakk. Da vi undersøkte henne syntes vi å kunne kjenne en valp, og røntgenbildene hadde jo vist at det helt sikkert var syv. Vi kunne ikke gjøre annet enn å vente.....en time. To timer. Vi tok Saga ut på lufting og litt gåing, men ingenting skjedde. Tre timer...Ingen antydning til valp. Vi tok kontakt med våre kjære valpementorer og fikk råd om å vente litt til, men ikke lenger enn fire timer. Da klokka sa at vi hadde ventet fire timer tok vi kontakt med veterinæren og de ville jo så klart ha oss inn. Så vi gjorde. Stappet valper i en kurv, og den litt shaky mammaen i buret og kjørte. Det er bare syv minutters vei, og da vi var nesten framme hørte vi et hyl fra Saga! Det var siste valpen som . Vi fikk parkert, stappet den lille våte valpen under genseren og rushet inn til veterinæren.
Alt var heldigvis bra med den lille, og etter et røntgenbilde for å være sikker på at Saga var tom dro vi hjem. Vi har jo fått flere morsomme hint om at den siste tispen kan hete Audi - hun er jo født i en!

I dag er Saga falt til ro som mamma. Hun vasker og styrer og har knapt nok tid til en tissepause. Mat og drikke har hun fått servert på sengen - skulle bare mangle! Nå skal vi være i valpeboblen resten av påsken. Navn har vi også funnet på valpene, de skal vi presentere når vi får lagt ut bilder. Vi velger å la Saga og valpene få mest mulig ro, så portrettbilder blir det ikke riktig enda. Vi legger ut et par dårlige bilder fra valpekassen, så får vi ta andre bilder senere. (Vi har varmelampe over en del av kassen, derfor er bildene så røde). God påske!!!

12. apr, 2022

Saga sjekker ut valpekassen

Saga er stadig innom valpekassen og sjekker om den er ok. Nå har hun rotet og gravd, og synes det ble tipp topp! Varmelampen er på plass, og vi fortsetter rugingen.

11. apr, 2022

Søndagstur til Bjørkli

8. apr, 2022

Syv valper talte veterinæren! Vi ble litt lettet, for anslaget om opp til ti valper som ble gitt på ultralyden er jo mye for oss førstegangsfødende! Videre sa veterinæren at nå skal vi bare gjøre alt klappet og klart, for hun trodde Saga var helt klar nå. Nå er det jo valpene som bestemmer når fødselen settes i gang, og vi håper de trives ei uke til, og at de da er sterke og store og klar til å møte verden utenfor mammamagen :)

Ikke helt enkelt å se, men om man ser lenge nok skal det være syv små hodeskaller som henger sammen med en ryggrad.

Ikke helt enkelt å se, men om man ser lenge nok skal det være syv små hodeskaller som henger sammen med en ryggrad.

JUHU!!!

                                               Billebakkens Linus


Eier; Karen Siebenbrodt, oppdretter Anniken Bille, Kennel Billebakken
Linus er NUCH, Dansk UCH og European Winner 2023 i Herringe, Danmark. Han er avlsgodkjent,

har HD A, AD 0, og er øyenlyst u.a 02.07.2021, samt gPRA fri (Fri som følge av fri foreldre).

Linus er og testet for HUU og er fri.

Han har klasse 3 Rallylydighet
Linus er en flott, stødig og trivelig kar, en real gentleman og energibunt. Karen og han er aktive og sporty.

Billebakkens Linus. Eier; Karen Siebenbrodt
Linus er NUCH, avlsgodkjent, HD A, AD 0, Øyenlyst u.a 
(02.07.2021), gPRA fri (Fri som følge av fri foreldre). Linus er og testet for HUU og er fri. 
Linus er en flott, stødig og trivelig kar, en real gentleman og energibunt. Karen og han er aktive og sporty.
Saga og Siri.
Foto; Hallgerd Anna Knutsen

Saga og Siri.
Foto; Hallgerd Anna Knutsen

Om du er interessert i å kjøpe valp fra oss så finner du link til kontaktskjema øverst på siden, evt send en mail til thor.johnsen@hotmail.com eller sam.solva@hotmail.com 

Ta gjerne kontakt for en hundeprat 🙂

Snøbading er herlig - selv om magen er stor

Nyeste kommentarer

07.05 | 17:14

Sweet er virkelig veldig søt 🥰

04.05 | 21:16

Ingen kan förstå hur svårt det är att fota valpar förrän dom gjort ett försök 😅

24.04 | 19:12

Hun er virkelig ei fin mor ❤

21.04 | 16:51

Masse god bedring til Saga!❤ Det var jo leit at hun ble dårlig. Lykke til med valpepass i helga, Siri, og med kurs Thor

Del denne siden

Thor og Saga i utstillingsringen